Vooralsnog geen geheel rookverbod Gelre Ziekenhuis

ZUTPHEN - Bij het Gelre Ziekenhuis in Zutphen komt voorlopig nog geen geheel rookverbod. De laatste tijd verbieden steeds meer ziekenhuizen in Nederland het roken helemaal.

In Zutphen is roken bij het ziekenhuis alleen toegestaan op een paar aangewezen plekken. "Deze plekken zijn zo gesitueerd dat er zo min mogelijk overlast is voor patiënten, bezoekers en medewerkers." vertelt woordvoerder Carla Icking. Op alle andere plekken, op het terrein van het ziekenhuis, mag je niet roken. Het ziekenhuis heeft nog geen concrete plannen om het roken ook op die plekken te verbieden.

Beleid

Gezond leven is, vanzelfsprekend, belangrijk voor het ziekenhuis. "Gelre ziekenhuizen wil gezond gedrag stimuleren." Het ziekenhuis bekijkt daarom wel of het rookbeleid niet moet worden aangepast. "We bekijken de komende maanden zorgvuldig of en zo ja op welke manier het huidige beleid moet worden aangepast."

Een verbod op roken bij het hele ziekenhuis heeft invloed op veel mensen. Naast bezoekers en patiënten mogen medewerkers dan ook niet meer roken.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.