Brummense Wilma van T. opgepakt in zaak sekstoerisme, dorp reageert geschokt

Brummense Wilma van T. opgepakt in zaak sekstoerisme, dorp reageert geschokt

Het is het gesprek van de dag in Brummen: Wilma van T. opgepakt in een Nepalese misbruikzaak. Ze zou haar broer, een ex-kinderpsychiater, geholpen hebben die verdacht wordt van het misbruiken van buitenlandse kinderen. 

Van T. leidt een vrij anoniem leven. Op het internet is bijna niks over haar te vinden. Haar broer, die elf jaar ouder is, is daarentegen wel te vinden. Hij was kinderpsychiater, maar is ontslagen nadat hij verdacht werd van het misbruiken van kinderen. "Ik vind dat ze die vrouw levenslang moeten opsluiten. Ze heeft misschien aan niemand gezeten, maar indirect wel", concludeert haar dorpsgenoot Monique. 

"Vies wijf"

Sjoerd reageert ook fel op het nieuwsbericht. "Wat een vies wijf. Oppakken die vrouw. Nooit meer loslaten." De politie in Nederland en Nepal doen onderzoek naar de verdenkingen van kindersekstoerisme. Ook zijn er verdenkingen van het verspreiden van kinderporno. De vrouw zou gesprekken hebben gevoerd met het gezin van de minderjarige jongen en tienduizenden dollars hebben geboden voor het aanpassen van afgelegde verklaringen.

Als de vrouw niet opgepakt was had ze alweer in Nepal gezeten. De tickets lagen al klaar, weet het OM. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.