Beslissing OM over containerongeluk blijft uit

Beslissing OM over containerongeluk blijft uit

Hoewel het onderzoek naar het containerongeluk in Zutphen al enige tijd is afgerond, blijft de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) nog uit. Bij het ongeluk, wat op 25 januari gebeurde, kwam een 73-jarige vrouw om het leven.

Het politieonderzoek naar het onval duurde maanden. Pas begin april kon de politie het onderzoek afronden en overdragen aan het OM. "Het gaat om een complex onderzoek dat wij met grote zorgvuldigheid uitvoeren." liet een politiewoordvoerder destijds weten.

Weken

Toen het onderzoek werd overgedragen gaf het OM aan dat het enkele weken kon duren voordat ze een beslissing zouden nemen. "De officier is ernaar aan het kijken, maar het kan nog weken duren voordat er meer over bekend is" aldus een OM-woordvoerder in mei.

"Er is niet veel te melden op dit moment"
woordvoerder Openbaar Ministerie

Inmiddels, begin augustus, is er weinig nieuws. "Er is niet veel te melden op dit moment. Het OM zal een beslissing nemen naar aanleiding van het doorgestuurde dossier en dan de betrokkenen op de hoogte stellen van die beslissing. Tot die tijd kunnen we inhoudelijk nog niets zeggen.", aldus een woordvoerder. Volgens het OM duurt het proces niet 'te lang', maar is het gebruikelijk bij ernstige verkeerszaken.

Container

Op 25 januari 2018, een donkere donderdagavond, kwam een 73-jarige vrouw om het leven. Zij reed met haar scooter op de dijk bij Bronsbergen in Zutphen. De weg was onverlicht. In de berm, en deels op het fietspad, stond een grote container. Slechts een klein lintje was er omheen gespannen. Het slachtoffer knalde met haar scooter tegen de container aan en overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Al snel kwam de vraag: 'van wie is de container?'. De container bleek geplaatst te zijn door een loonwerker, in opdracht van de gemeente. De volgende dag zouden er groenwerkzaamheden plaatsvinden op het naastgelegen stuk grond. Dat de container onvoldoende was afgezet bleek al snel. Wie er verwantwoordelijk wordt gehouden beslist het OM.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.