'Inbrekers Justitie moeten ingewijden of genieën zijn'

'Inbrekers Justitie moeten ingewijden of genieën zijn'

Mensen met kennis over de werkwijze en vooral de beveiliging bij alles wat met justitie te maken heeft in ons land staan raar te kijken. Hoe hebben inbrekers binnen kunnen komen bij justitie in Zutphen? En ook nog eens meerdere dienstwapens kunnen meenemen? 

Thomas uit Zutphen reageert in een mailtje op het nieuws over de inbraak. Hij beweert zelf jaren bij justitie gewerkt te hebben. "Dat dit kan gebeuren snap ik echt niet. Alles is enorm goed beveiligd. Dit moeten genieën zijn geweest. Vergelijk het met een spannende kunstroof uit een film, qua moeilijkheidgraad." 

Eén van de mogelijkheden is ook nog dat iemand toegang tot het gebouw had. Een medewerker, schoonmaker of iets in die richting. "Ik lees van alles over mollen op social media. Het kan. Maar of dat het geval is betwijfel ik." 

Verbaasd

De politie heeft het bericht over de inbraak op hun Facebookpagina gedeeld. Daar wordt verbaasd gereageerd door hun volgers. "Kennis van binnenuit?", reageert Rob. "Moeten deze dienstwapens niet in een kluis liggen? Jemig zeg, als men daar al kan inbreken...", plaatst een verbaasde Natasja. 

Goede beveiliging

De inbraak is gepleegd bij Dienst Vervoer & Ondersteuning. Deze zit gevestigd aan de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen. Dit gebouw is, naast de gevangenis en de rechtbank, één van de best beveiligde gebouwen in de omstreek. "Hier kom je echt niet zomaar binnen", vertelt een medewerker die anoniem wil blijven. "Even een ruitje intikken en dan wat stelen is bijna onmogelijk." 

De politie zelf geeft nog weinig details over de inbraak.  

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.