Nieuw hok voor jongeren in Warnsveld nu al beklad

Nieuw hok voor jongeren in Warnsveld nu al beklad

Iets wat nieuw is moet natuurlijk ontgroend worden. Zo dachten jongeren ook over de nieuwe Jongerenontmoetingsplek aan de Lage Weide in Warnsveld. Deze is vlak na het plaatsen al beklad met (niet zo'n mooie) graffitikunst. 

De reden van de plaatsing is de overlast van hangjongeren bij winkelcentrum Dreiumme. Hier moest de politie geregeld optreden tegen de voor overlast zorgende jongeren. Ook bewoners klaagde veel.

Overlast

Dat jongeren het nu al bekladden verbaasd een omwonende niks. "Hier was ik al bang voor. Je geeft ze iets, en ze zijn ondankbaar", legt hij uit. "Maar goed. Ze worden ook direct als uitschot bestempeld. Dat moet natuurlijk ook geen fijn gevoel geven." 

De namen van de ‘kunstenaars’ zijn bekend. Wat de politie daarmee gaat doen is nog wel onbekend.

De overdekte plek is geplaatst in samenspraak met de buurt en jongeren uit het dorp. De buurt zal betrokken blijven bij het hok. Zo is er een evaluatiegroep gemaakt en worden de omwonenden van de Lage Weide / Het Eiland geïnformeerd over de stand van zaken. De wijkregisseur is het aanspreekpunt voor alle omwonenden. 

Activiteiten

De plek is niet alleen bedoelt om de 'chillen'. Ook zullen er activiteiten georganiseerd gaan worden. Deze dingen moeten door de jongeren zelf georganiseerd gaan worden. Of een lesje mooie graffiti maken op de planning staat is nog onbekend. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.