Vakantie Brummense tieners verpest door prijsvechter

Vakantie Brummense tieners verpest door prijsvechter

Vijf Nederlandse meisjes van 17 en 18 jaar zijn van een koude kermis thuisgekomen door de Spaanse prijsvechter Vueling. Ze zouden deze week een heerlijke vakantie in Barcelona doorbrengen, maar strandden op de luchthaven van Düsseldorf, schrijft De Telegraaf

De meisjes, genaamd Rosa Luppes, Amber Wiggers, Linn Wassink, Esmee Niessen en Lotte Went, waren helemaal klaar voor de vakantie. De spaarrekening was vol en de vliegtickets lag klaar. "Onze vlucht werd op het allerlaatste moment doodleuk geannuleerd. We waren al ingecheckt en op weg naar de gate op het vliegveld, toen we ineens op de schermen zagen dat de reis niet meer doorging. Ons werd verteld dat het om operationele problemen ging. Veel passagiers huilden. Er was ook geen alternatieve vlucht beschikbaar. Ja, over twee weken. We moesten dan ook nog verspreid over meerdere vluchten gaan. Dat is voor ons geen optie. Wèg vakantie. Wèg geld. Ons vakantiehuisje was al betaald. We voelen ons opgelicht”, zegt Rosa (18) in de krant. Ze hadden hun vakantiehuisje al geboekt. Dat geld zijn ze nu kwijt. 

Serieuze problemen

Een woordvoerder van Vueling vertelt in het dagblad dat er serieuze problemen waren. Zo zou er zwaar onweer geweest zijn in het Spaanse luchtruim. "Reizigers konden kiezen: omboeken naar een andere vlucht de komende weken of teruggave van de ticketkosten. Het spijt ons voor het ongemak”, aldus een woordvoerster. 

Hoe Vueling het gaat compenseren is nog onbekend. Of ze volgens de wet gehandeld hebben is ook nog maar de vraag. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.