Politie doet nog onderzoek naar opzettelijke aanrijding Lochem

Politie doet nog onderzoek naar opzettelijke aanrijding Lochem

De politie doet onderzoek naar de aanleiding en de achtergronden van de aanrijding die woensdagmiddag gebeurde op de Albert Hahnweg in Lochem. Dat is ook meteen alles wat de woordvoering van de politie kwijt wil over deze zaak. De botsing was het sluitstuk van een achtervolging door de woonwijk.

De politie wil er voorlopig helemaal niets over kwijt. Ook komt er geen bevestiging van signalen dat het zou gaan om een drugsgerelateerd conflict. Bij het incident raakte een persoon lichtgewond en ging een van de bestuurders er vandoor. Of hij al in de kraag is gegrepen is eveneens onbekend.

Buurtbewoners toonden zich eerder over die actie nog het meest verontwaardigd. "Het is levensgevaarlijk. Op dat grasveldje voetballen en spelen vaak kinderen", zei een van hen. "Gelukkig was er nu even niemand." De meeste omwonenden hebben niet veel gezien van de aanrijding zelf maar werden opgeschrikt door gierende banden, piepende remmen en uiteindelijk een flinke knal. De politie, die al snel met drie eenheden ter plaatse was, heeft ter plekke wel met enkele getuigen gesproken.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.