Telefoons, bankpassen en tenten: de gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross

Telefoons, bankpassen en tenten: de gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross

  •  Ophalen bij gemeentehuis
  •  17 juli 2018
  •  

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt als elk jaar vol met honderden gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross. Oost Gelre gebruikt dit jaar voor het eerst iLost om spullen terug te brengen bij de juiste eigenaar.

Lees verder onder de video...

"Dit jaar wordt voor het eerst alles geregistreerd", aldus Chris Frencken van de gemeente Oost Gelre. "Op de website zijn alle voorwerpen die wij hebben geregistreerd te vinden." Onder meer een twintigtal portemonnees, tientallen sleutels, dertig zonnebrillen, honderd bankpasjes, twee losse schoenen en een enkel Zwarte Cross-muntje liggen op dit moment in het gemeentehuis. Het aantal gevonden voorwerpen is volgens de gemeente nagenoeg gelijk gebleven aan voorgaande jaren. Later deze week verwacht de gemeente nog een lading gevonden voorwerpen op de website te plaatsen.

Zwarte Cross-bezoekers moeten in Lichtenvoorde wel kunnen aantonen dat een voorwerp daadwerkelijk van hem of haar is. "We zullen altijd doorvragen naar de kenmerken van een voorwerp", vertelt Frencken. "Iemand moet echt een goede beschrijving kunnen geven en aan de hand daarvan wordt iets wel of niet meegegeven."

 

Bekijk ook: al het festivalnieuws

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.