Buurtbewoners waren bang voor grote ramp tijdens brand tankstation

Buurtbewoners waren bang voor grote ramp tijdens brand tankstation

De angstzweet brak uit bij de omwonenden van tankstation De Haan in Zutphen toen daar brand uitbrak vrijdagochtend. Door een fout van een automobilist stond het tankstation in lichte laaien. 

Bij het ontstaan van de brand ontplofte een gastank. "Ik dacht, nu gaat het mis. We zijn uit voorzorg maar vast naar buiten gegaan", legt Frans uit. Direct ontstond er een vuurzee. "Ik was echt bang. Ik dacht als dit niet goed gaat hebben we een gigantische ramp." 

Vluchten

Toen de brandweer eenmaal weer aan het blussen was leek het weer even mis te gaan. Gastanken begonnen te sissen. De brandweer zocht de veiligheid verderop. Pers moest zich snel uit de voeten maken en omstanders moesten nog verder weg gaan staan. "Ik zag een de brandweer en een cameraman wegrennen. Dan weet je dat het mis is. Deze mensen zijn niet snel bang", vertelt flatbewoner Riet. 

Pek en veren

De oorzaak van de brand is een automobilist die zijn gastank bij wilde vullen. Dat mag natuurlijk niet bij een tankstation. "Als het mis was gegaan had deze man een probleem gehad. Dan was hij met pek en veren uit Zutphen verjaagd", beklemtoont Mirna.  

Beelden van de brand...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.