Grote brand bij tankstation: 'Man wilde gasflessen bijvullen'

Grote brand bij tankstation: 'Man wilde gasflessen bijvullen'

Er heeft een grote brand gewoed bij een tankstation in Zutphen. Het gaat om tankstation De Haan aan de Warnsveldseweg. Het grote gevaar is inmiddels geweken. In ieder geval één persoon is gewond geraakt. Volgens de veiligheidsregio is de brand 'onder controle', maar nog niet 'brand meester'. Enkele woningen zijn ontruimd vanwege de mogelijke gasuitstroom. Volgens een woordvoerder ontstond te brand toen een man zijn gasflessen probeerde bij te vullen bij het tankstation.

Lees verder onder de video...

Tijdens het vullen van de gasfles, wat verboden is met een LPG-installatie, ging er iets mis. Vervolgens vloog een koelkast die op gas werkt in een camper in brand. Dat gebeurde met een fikse explosie. Een woordvoerder van de brandweer noemt het een 'ongelukkig incident'. Het vuur is vervolgens overgeslagen naar het tankstation. De brandweer was snel ter plaatse en zorgde snel voor meer eenheden. Onbekend is hoe groot de brand is die in het tankstation heeft gewoed.

De eigenaar is degene die gewond geraakt is. Hij heeft ernstige brandwonden opgelopen. 

Lees verder onder de foto...

Bewoners van de flat moesten hun huis uit.

Explosiegevaar

De LPG-installatie is al snel door de hulpdiensten al afgesloten. Wel stonden er nog gasflessen. De brandweer was bang dat die zouden ontploffen. Tijdens het blussen begon een gasfles te sissen, waardoor de hulpdiensten snel afstand moesten nemen. Verslaggevers en omstanders werden op afstand gehouden.

Het tankstation staat aan de rand van een woonwijk, vlak naast enkele flatgebouwen en een provinciale weg. De brandweer doet in de omgeving metingen. De politie heeft de omgeving afgezet. Bewoners van de naastgelegen flat zijn uit voorzorg uit hun woning gehaald. Die staan nu op straat te wachten. Als de metingen een goed resultaat opleveren mogen de bewoners terug.

Lees verder onder de foto...

GRIP1

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1, wat inhoud dat er meer eenheden en aparte coördinatie ter plaatse is gekomen. Na half twaalf is het incident weer afgeschaald. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat het verstandig is om ramen en deuren gesloten te houden. Ook geven ze aan dat omstanders uit de buurt moeten blijven.

De eerste beelden van de brand...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.