Ook laatste raadslid Lokaal Belang vertrekt
Marius Mennink.

Ook laatste raadslid Lokaal Belang vertrekt

Het laatste raadslid van Lokaal Belang heeft zijn ontslag ingediend. Marius Mennink zit vanaf 1 september dit jaar niet meer in de gemeenteraad. En daarmee zijn alle raadsleden van LokaalBelang vertrokken. 

Mennink neemt zijn zetel niet mee, omdat hij zijn ontslag indient. Dat betekent dat Lokaal Belang nog één zetel in de gemeenteraad heeft. Iemand anders zal deze zetel gaan invullen. "Zijn zetel komt vrij en de spelregels van de kieswet gelden en worden toegepast. Het is de verwachting dat tijdens de raadsvergadering van 6 september, de eerste geplande raadsvergadering, in zijn opvolging kan worden voorzien", legt een woordvoerder van de gemeente uit.

De reden van zijn vertrek is volgens de gemeente dat hij het niet meer kan combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden als buschauffeur. Mennink heeft in zijn brief aan de burgemeester aangegeven actief te willen blijven voor Lokaal Belang, onder andere als steunfractielid.

Voorspelling

Marius Mennink was nog de enige die bij de partij bleef. Hij werd fractievoorzitter, maar dat zag hij niet zitten. Voormalig fractievoorzitter Mame Douma voorspelde zijn vertrek al. "Hij heeft een full-time baan als buschauffeur. En dan ook nog in je ééntje een partij in stand houden is echt wel lastig. Ik zelf ben met pensioen, dus heb alle tijd om stukken door te lezen en voorbereidend werk te doen. Dat heeft Marius niet", zei Douma in een eerder artikel. 

Lastig

Dat Mennink wat moeite had met de politiek bleek. Zo besloot hij nadat al zijn collega's vertrokken een radiostilte in te lassen. Hij wilde niet praten met de lokale pers. Ook nu laat hij zijn aftreden door een ander bekend maken. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.