Grote tak uit boom Warnsveld gevallen door droogte

Grote tak uit boom Warnsveld gevallen door droogte

De brandweer uit Vorden is zaterdagavond uitgerukt voor een voor melding van 'stormschade' aan de Dennendijk in Warnsveld. Aldaar was een forse tak uit een boom geknapt.

Kort na 21.30 uur werden de Vordense brandweerlieden gealarmeerd. Al vrij snel werd duidelijk dat er een tak uit een boom geknapt was. Niet alleen door de droogte kunnen er spontaan brandjes ontstaan, maar ook takken kunnen hierdoor van de boom loslaten. Hiermee had het Vordense korps zaterdagavond mee te maken.

Na een korte inzet, en de tak in diverse stukken te hebben gezaagd, keerde de brandweer terug naar de kazerne. Het verkeer ondervond geen hinder van het voorval.

Droogte

De natuur heeft al enige tijd te kampen met droogte. Ook vele boomsoorten hebben hier last van. Door het gewicht van het hout en de bladeren, kunnen diverse takken spontaan van een boom afbreken.

Nu er Fase 2 geldt, word het sterk afgeraden in de natuur te roken en- of afval te verbranden. Een dergelijke berm- of natuurbrand kan met deze droogte en hitte zeer snel uitbreiden. De brandweer zal bij een natuurbrand dan op dit moment met groot materieel uitrukken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.