Het is én blijft droog in de Achterhoek, waterschap neemt maatregelen

Het is én blijft droog in de Achterhoek, waterschap neemt maatregelen

Het zonnetje schijnt en er valt geen druppel water uit de lucht. De komende dagen blijft dat, volgens de voorspellingen, nog zo. Het Waterschap houdt het goed in de gaten, want de Achterhoek wordt de laatste weken steeds droger. Het lijkt er zelfs op dat het de droogste juni wordt sinds de weermetingen zijn gestart.

Het waterschap is daarom extra waakzaam. Als het waterpeil zakt, neemt het risico op blauwalg toe. Daarom hebben ze de stuwen bij de Oude IJssel al verhoogt, om het water langer vast te houden. Ook worden er preventief waarschuwingsborden geplaatst bij zwemwateren. Daarnaast geldt het advies om de website Zwemwater.nl te checken voordat je gaat zwemen. Voor het Bronsbergermeer in Zutphen wordt gewaarschuwd voor zwemmersjeuk.

Brand

Door de droogte is er ook een verhoogd risico op natuurbranden. De veiligheidsregio heeft echter nog geen 'alarm' geslagen. Vooralsnog is Fase 1 van kracht, de voormalige codes licht- en donkergroen. Mocht de droogte aanhouden is het mogelijk dat Fase 2 van kracht gaat.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.