Rijk geeft flink bedrag aan monumentaal Villa Alpha in Warnsveld

  • 322K voor restauratie
  • 12 juni 2018 - 14:10
  • Laatste update: 15 juni 2018 - 08:55

WARNSVELD - Minister Van Engelshoven trekt dit jaar €34 miljoen extra uit voor het restaureren van (grote) rijksmonumenten, voor restauratie en groot onderhoud van molens en voor de restauratie van mobiele erfgoederen. Door de investering kunnen deze monumenten doorgegeven worden aan toekomstige generaties. Villa Alpha in Warnsveld is één van de monumenten die een bedrag krijgen. 

Villa Alpha is een monument aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Het rijk geeft een bedrag van 322.000 euro om het monument op te knappen. Van Engelshoven: “Kerken, molens, boerderijen, buitenplaatsen en andere monumentale gebouwen geven de verhalen van dorpen, steden en ons land een gezicht. Het is dan ook belangrijk in erfgoed te investeren om deze plekken aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers.”

Projecten

In totaal gaat het om 27 projecten die onmiddellijk uitgevoerd kunnen worden. De projecten ontvangen een tegemoetkoming van 70% van de totale restauratiekosten, als ze aan de criteria blijven voldoen. De andere 30% wordt betaald door de eigenaar. Ook komt er extra geld voor de restauratie van molens. Met een budget van € 3,5 miljoen kunnen circa 50 molens gerestaureerd worden of van groot onderhoud voorzien worden.  


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.