Zutphenees Zoë Brinkert wint prijs met cocktails maken
Zoë Brinkert.

Zutphenees Zoë Brinkert wint prijs met cocktails maken

Het maken van de juiste cocktail is een hele kunst. En één van die kunstenaars is Zutphenees Zoë Brinkert. Zij is namelijk één van de beste cocktailmakers uit het land. Binnenkort doet ze mee aan het NK. 

Brinkert deed mee aan de 'Peroni bier cocktail competitie' in Amsterdam. "Het idee was om een cocktail te maken met peroni bier en je eigen toevoegingen", legt ze uit. Veel ervaring op het gebied van competities heeft ze nog niet. "Het was mijn eerste wedstrijd. Dus dacht dat ik heel zenuwachtig zou zijn maar dit was niet het geval." 

Shake it off

Het ging haar nog goed af ook: "Ik heb er voor gekozen om twee dranken uit het oosten te gebruiken. Ik heb gekozen voor mispelblom en limoncello van de Slangenburg. De mispelblom is een vergeten drank en die wou ik graag weer aan de man brengen en de limoncello is een thuis gestokte limoncello in slangeburg." De Zutphenees werd tweede. "Ik ben zeer tevreden met mijn 2de plek en zal zeker vaker mee gaan doen aan wedstrijden." 

NK

Binnenkort gaat ze mee doen aan het NK NBC (Nederlandse Bartenders Club). "Ik verwacht dat dit een hele mooie ervaring gaat worden maar wel heel spannend en hoop natuurlijk op een top 5 plek maar ik verwacht er niks van want het is de eerst keer."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.