Parkeerabonnement in Zutphen: '158 euro tot 807 euro'

Parkeerabonnement in Zutphen: '158 euro tot 807 euro'

Woon je in de binnenstad van Zutphen? Dan is de kans groot dat je een parkeerabonnement hebt. Parkeer je je auto achter het politiebureau? Dan ben je (omgerekend) 13 euro per maand kwijt. Woon je in de Laarstraat? Dan mag je maandelijks 67 euro in je spaarpotje stoppen. 

Er zijn grote verschillen tussen de prijzen van parkeerabonnementen. Zo  betaal je in de Laarstraat, Spitaalstraat, Rijkhage/Hagepoortplein, Nieuwstad en de Donkeresteeg jaarlijks 807 euro. Op de Houtwal, achter het politiebureau, betaal je het minste. Tot groot ongenoegen van de binnenstadbewoners. 

Berry woont in de binnenstad. "Ik betaal ruim 500 euro per jaar. In principe is dat wel veel. Maar als je kijkt hoe goedkoop het op de Houtwal is, en hoe duur verderop in het centrum, is dat toch eigenlijk van de zotte." 

De exacte prijzen in de binnenstad. Lees verder onder de kaart...

De verklaring is dat de Houtwal in principe voor iedereen bedoelt is. Dit ligt niet specifiek in een woonwijk, legt een parkeerder op de Houtwal uit. Wanneer je deze dus niet meetelt zijn de Isendoornstraat en het Vispoortplein het goedkoopste. Hier betaal je 268.80 euro per jaar.  

Best bedrag

Angelique is één van de mensen die 807.00 euro per jaar mag aftikken. "En dat is een best bedrag. Natuurlijk zijn de mensen die in de binnenstad wonen niet arm. Maar dat komt allemaal nog op bij de andere kosten van je auto. En dan is het best een duur geintje." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.