Je biertje zelf tappen? Het kan op Mañana Mañana

Je biertje zelf tappen? Het kan op Mañana Mañana

Dat Mañana Mañana een uniek festival is staat al wel vast. Het terrein is groot, de sfeer is gemoedelijk en de regels zijn bovendien niet streng. Dat blijkt wel bij de aankondiging van een nieuw onderdeel van het festival: de zelftap. "Met de komst van een zelftap onderstreept de organisatie de vrijheid die de bezoekers wordt gegeven."

Je mag je eigen biertje dus zelf tappen. Goedkoper is het niet, maar je mag gewoon je muntje in een melkbus gooien, en vervolgens de tap lostrekken. Simpel dus. "We vinden het tof om mensen iets nieuws te laten ervaren en zien graag perfect getapte biertjes voorbij komen. Daarbij vertrouwen we de bezoekers en we gaan ervan uit dat iedereen een muntje in de melkbus gooit. Er is een servicemedewerker die toezicht houdt en de bar schoonmaakt." aldus Lianne Overgoor, hoofd horeca van het festival.

Straf

Hoewel er veel vrijheid is, wordt je wel bestraft als je er misbruik van maakt. "Voor de mensen die er misbruik van maken, hebben we passende sancties. In het kasteel staan nog enkele martelwerktuigen uit de 19e eeuw."

Het festival vindt 14 t/m 17 juni plaats in Vorden.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.