Zutphense bedrijf Oosterberg na 125 jaar koninklijk

Zutphense bedrijf Oosterberg na 125 jaar koninklijk

Flip Oosterberg van de gelijknamige elektrotechnische groothandel ontving zaterdagavond uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen het Predicaat Koninklijk. De overhandiging vond plaats tijdens het 125 jubileum dat werd gevierd in de Oosterberg Buitensociëteit.

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Een 125 jarig bestaan is een geweldige mijlpaal. In die 125 jaar is de wereld volledig veranderd. Ik vind het dan ook erg bijzonder een bedrijf binnen gemeentegrenzen te hebben dat zich al zo lang zo goed manifesteert. Oosterberg is uniek en een trots voor Zutphen."

Predicaat Koninklijk

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Alleen de Koning kan het Predicaat toekennen. Als je het predicaat krijgt dan betekent het dat de organisatie het Predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen. Een onderneming die in aanmerking wil komen voor het Predicaat moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals: zeer belangrijk zijn in hun vakgebied; minstens 100 jaar bestaan; en minstens 100 werknemers in dienst hebben.

In Nederland dragen ongeveer 500 organisaties het Predicaat. In Zutphen waren dat er tot dit weekend twee; Koninklijke Hesselink B.V. en Koninklijk Zutphens Mannenkoor.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.