SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense oppositie: 'Coalitieakkoord is oude wijn in nieuwe zakken'

ZUTPHEN - Het coalitieakkoord voor Zutphen werd vrijdagmiddag gepresenteerd. De oppositie vindt het 'oude wijn in nieuwe zakken'. Het spreekwoord werd door drie van de vijf oppositiepartijen in de mond genomen. 

Lees verder onder de video...

Voor zover de partijen kunnen oordelen, zonder het hele akkoord gelezen te hebben, staat er weinig vernieuwends in. Martijn Siemes (Burgerbelang) reageert duidelijk op de presentatie. Hij vindt het "Saai" en "heel vaag." "Er staat weinig concreets in", legt hij uit. "Iedereen het toch ingezet op een verandering." Ingrid Timmer (D66) heeft het gevoel "dat er veel omheen gemaakt is zodat we maar geen keuzes hoeven te maken. En dingen beloven en uitspreken waar we helemaal niet over gaan als gemeente." 

Compromissen

"Ik moet wel even wennen met wat er allemaal werd gezegd. Ik heb er nog niet echt een gevoel bij", reageert Hein Brunsveld (CDA). "Ik vond het ook heel veel zoeken naar compromissen." ChristenUnie'er Abel van Dijken vindt het akkoord "toch wel verassend." Hij vind het "wel een redelijk samenhangend verhaal." Vragen die zijn er nog genoeg. Zo ook bij Meike Wesselink, die namens de Stadspartij aanwezig was. "Het is natuurlijk echt een inleiding. Ik verheug me op het moment dat ik het hele coalitieakkoord kan lezen." 

Niks nieuws

Bert Jansen (BewustZW) is het meest kritisch op het akkoord. "Ik loop al enige tijd mee. Dit is het zoveelste college die ik een presentatie zie geven. Er is niks nieuws en het blijft gewoon bij het oude." 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.