Zutphen krijgt een festival voor jonge talenten

Zutphen krijgt een festival voor jonge talenten

Enkel jonge talenten, die zeer waarschijnlijk dan voor het eerst op een festival spelen, zullen op het podium staan bij het nieuwe festival 'Young Talent Festival'. Het is een initiatief van het Popcollege in Zutphen die samen met andere muziekscholen jonge talenten het podium opschuiven. 

Organisator Berry Vink vertelt dat het idee niet nieuw is. "Het begon eigenlijk als iets kleins wat we zelf wilde doen. Ieder jaar hebben we een leerlingen-concert. Afgelopen kerst stonden 70 leerlingen op het podium. En dat was supertof. We besloten het te gaan uitbreiden." Dat het Popcollege de organisator is betekent overigens niet dat alleen leerlingen van die muziekschool op de line-up zullen staan. "Talenten uit de hele omgevingen krijgen de mogelijkheid op te treden. We hebben alle muziekleraren aangeschreven, zodat ook zij hun talenten er tussenuit kunnen pikken." 

Niet alleen muziek

Op 3 juni is het festival op het terrein van het Popcollege, aan De Stoven. "We hebben een groot podium, stands met mensen die een ander talent hebben en natuurlijk hapjes en drankjes." Dus niet alleen muziek passeert de revue. "Muziek is de bottomline, we zijn natuurlijk een popcollege. Maar ik weet dat er genoeg talentvolle dansers maar ook houtbewerkers in de regio zijn. Ook zij kunnen een plek krijgen." 

"Wie weet ontstaan er wel nieuwe bandjes"
Berry Vink

Stiekem hoopt de organisator dat er mooie dingen ontstaan door zo'n evenement. "Iemand die les krijgt van een drumleraar ontmoet bijvoorbeeld geen toetsenisten. Dat is op 3 juni wel het geval. Wie weet ontstaan er wel nieuwe bandjes." 

Trotse familie

Vink denkt dat het wel druk gaat worden. "Als het mooi weer is die dag komen de mensen sowieso wel. En natuurlijk nemen de kinderen hun trotse familie mee." 

Talenten kunnen zich nog aanmelden. Dit kan via [email protected]

 

Het evenement is op 3 juni vanaf 13.00 uur aan De Stoven 22 in Zutphen. Klik hier voor de routebeschrijving.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.