Voor deze tattoo-expo trekken Zutphense ondernemers de stad uit

Voor deze tattoo-expo trekken Zutphense ondernemers de stad uit

Wie een tattoo wil laten zetten in Zutphen heeft aardig wat keuze. Maar een heuse conventie hieromheen is er niet echt in de omgeving van de Hanzestad. Daarom trekken een aantal Zutphense ondernemers op 11 en 12 mei naar Deventer om op de Lost Boy Tattoo Expo te verschijnen. 

Levi Labrouche is één van de organisatoren. Samen met vier vrienden verzorgt hij de conventie. Zelf zit hij helemaal onder de tattoos. "Ik ben de tel al redelijk kwijt", lacht hij. 

"Veel tatoeëerders nemen hun eigen klanten mee"
Levi Labrouche

Het idee voor de conventie is ontstaan in 2016. "Toen hielden we de eerste editie. Daarna hebben we een jaar overgeslagen om het nu nog groter en beter te kunnen maken." Labrouche en zijn vrienden hebben al verschillende conventies bezocht, en kregen daardoor inspiratie om het net even wat anders te gaan doen. "We willen het wat meer voor de tattoo-artiesten maken in plaats van het alleen op de bezoekers te richten. En we gaan een huiselijke sfeer creëren." 

In de shop of op de expo?

De vraag of een conventie wel de juiste plek is om een tattoo te laten zetten snapt hij wel. "Veel tatoeëerders nemen hun eigen klanten mee. Denk bijvoorbeeld aan klanten die al een afspraak hebben staan. Ze nemen dan hun klanten, als deze dat willen, mee naar de beurs. En uiteraard zijn er ook mensen die het juist daar willen laten doen." 

"Dit is natuurlijk een unieke kans om je door een artiest uit Amerika of Argentinië te laten tatoeëren"
Levi Labrouche

Ook komen er tattoo-artiesten die normaliter onbereikbaar zijn. "Genoeg artiesten komen uit het buitenland. Dit is natuurlijk een unieke kans om je door een artiest uit Amerika of Argentinië te laten tatoeëren", legt de organisator uit. 

Zutphen

Dichterbij dan Zutphen zal het evenement waarschijnlijk niet komen. "Zutphen heeft een heel ander publiek. En nu komen mensen al uit de hele regio naar ons toe." Wel zijn er genoeg Zutphense ondernemers te vinden. Headcase Barbers, de tattooshops BLAOWWW en platenzaak Walk-In zijn er te vinden. "Dus ook mensen uit Zutphen weten de weg vast wel te vinden", denkt Labrouche. 

Ze verwachten aardig wat publiek. "Vorig jaar hadden we rond de 500 bezoekers per dag. Nu zullen er vast meer mensen komen. Vorige keer is het goed ontvangen, en nu is de locatie een stuk groter. En er zijn meer tatoeëerders." Wie zijn of haar lichaam liever niet laat decoreren kan er ook terecht. "Er is elke dag muziek, kinderen kunnen een nep-tattoo laten zetten, de Deventertoren is open, er zijn marktkramen en ook lezingen." 

Het evenement is 11 en 12 mei in de Grote Kerk in Deventer.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.