D66 niet blij met 'openheid' rond Zutphense coalitiebesprekingen
Het Stadhuis van Zutphen.

D66 niet blij met 'openheid' rond Zutphense coalitiebesprekingen

De Zutphense D66-fractie is niet te spreken over de zogenaamde openheid die GroenLinks zou geven rondom de coalitiebesprekingen. Dit liet Ingrid Timmer namens de partij weten in de raadsvergadering van maandagavond. 

GroenLinks, de grootste partij tijdens de verkiezingen, beloofde dat er veel openheid gegeven zou worden rondom de besprekingen. Dit wordt gedaan via vlogs op de sociale media van de partij, persberichten richting de media en een wekelijkse Formatie-Update op deze nieuwswebsite. D66 vindt dat niet genoeg. "U beloofde openheid. In het begin hadden we een mooie eerste open bespreking. Maar daarna ging het weer zoals vanouds. Een leuk vlogje af en toe, en daar blijft het dan ook bij. We wisten niet eens van de gesprekken af die er gaande zijn", aldus Timmer. 

"In andere gemeenten is het transparanter"
Ingrid Timmer (D66)

Luesink erkent noch ontkent dat er 'slecht' gecommuniceerd wordt. "We zoeken hoe we goed moeten handelen. Het is een lastig proces. Wat we dus wel doen is delen wat we doen, en zoveel mogelijk laten zien", zegt ze. 

Toegezegde openheid

Timmer daarop: "Het lijkt alsof het transparant is, maar dat is het niet. We wisten niet hoe het proces gaande is. In andere gemeenten is het transparanter. Ik mis die openheid en transparantie die u toegezegd heeft."

De meest recente formatie-update door Liza Luesink...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.