De zwembaden openen hun deuren (maar dan nu echt)

De zwembaden openen hun deuren (maar dan nu echt)

Zwembad De Boskoele is al even open geweest dit jaar, maar dat was alleen nog maar de try-out. Nu gaan beide baden officieel open. Vanaf 5 mei om 10 uur kan er weer een zomer lang gezwommen worden in zwembad De Boskoele in Gorssel en De Berkel in Almen. 

Om 10 uur gaan beide baden open. De eerste bezoekers worden getrakteerd op een kopje koffie, thee of iets fris. "Het personeel en de vrijwilligers hebben hard gewerkt om de kwaliteit van het water op peil te krijgen, de (lig)stoelen en tafels schoon te maken, de lig- en speelweide te maaien, de kiosk in te richten en de zwembadabonnementen gereed te maken", legt manager Jorrit Erps uit. 

Berkelbaronnen

Het zwembad in Almen wordt geopend door de Berkelbaronnen. Dit is een groep vrienden uit Almen en omgeving die de waterpolosport beoefenen. Deze zomer zwemmen zij enkele kilometers mee met Maarten van der Weijden, voormalig olympisch kampioen, die de Elfstedentocht gaat zwemmen. Van der Weijden zwemt 200 km in drie dagen en wil daarmee geld opalen voor zijn stichting die als doel heeft het leven van 'voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren'.

Dauwzwemmen

De eerste activiteit in het bad is, het dauwzwemmen. Dit vindt plaats op Hemelvaartsdag 10 mei. In De Boskoele kun je dat doen vanaf 06.00 uur met als daarna een ontbijtje.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.