Het is zeker: maandag en dinsdag ligt het streekvervoer plat

Het is zeker: maandag en dinsdag ligt het streekvervoer plat

De staking in het regionale streekvervoer gaat door. Komende maandag en dinsdag (30 april en 1 mei) rijden er geen bussen en treinen van regionale vervoerders. De treindiensten van de NS rijden wel gewoon.

Werkgeversorganisatie Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) spande een kort geding aan om de staking te voorkomen. De rechter besloot donderdag echter dat het recht om te staken zwaarder telt dan de gevolgen die dit heeft. Dat betekend dat de streekbussen van Arriva niet rijden. Ook de treinverbindingen Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Hengelo en Zutphen-Apeldoorn liggen twee dagen stil.

Werkdruk

Vakbonden FNV en CNV hebben de staking georganiseerd. Zij onderhandelen al sinds oktober voor een lagere werkdruk in de sector. De vakbonden hadden een ultimatum gesteld wat dinsdag afliep. Daarop kondigden de vakbonden de staking aan.

Leden van FNV die werken in het streekvervoer willen keiharde afspraken over het verminderen van werkdruk. Werkgevers weigeren dat. Ook passagiers lijden dagelijks onder de hoge werkdruk. Zij hebben te maken met vertragingen door te krappe rijtijden en missen daardoor hun aansluiting.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.