Jesse is 15 en wil de Atlantische Oceaan oversteken
Jesse Deelstra.

Jesse is 15 en wil de Atlantische Oceaan oversteken

Je bent jong en je wilt wat. De 15-jarige Jesse Deelstra uit Zutphen heeft een ambitieus plan. Hij wil namelijk de Atlantische Oceaan oversteken. Hij zoekt alleen nog sponsors. De tocht die hij wil gaan maken doet hij in samenwerking met School at Sea. Zij varen de deelnemers in een half jaar tijd naar de Caribbean en weer terug. 

De tiener heeft op zijn vijfde de diagnose PDD-NOS gekregen. Hij had een slaap en eetstorenis. Hij wil graag mee omdat hij zichzelf verder wil ontwikkelen "Vroeger durfde ik bijna niets waaronder nieuwe dingen eten met als gevolg dat ik bijna niets at. Toen ik ongeveer 10 jaar oud was begon ik steeds meer nieuwe dingen te doen dus ook nieuwe proeven. Op dit moment lust ik (bijna) alles en durf ik het avontuur aan te gaan en mee te gaan met School at Sea omdat ik die stijgende lijn van durven wil doorzetten. Ook hou ik enorm van zeilen en nieuwe dingen ontdekken en leren. Bij School at Sea komt dit allemaal bij elkaar", vertelt hij. 

"Toen ik 14 was ging ik een keer naar een informatie avond van School at Sea was ik helemaal overtuigd"
Jesse Deelstra

Hoe hij precies op het idee gekomen is om de oceaan over te steken weet hij niet meer. "Mijn zus heeft er een keer naar gekeken maar haakte meteen af toen ze het prijskaartje zag. Ook probeerde een kennis van mij mee te gaan en zo ontdekte ik School at Sea. Toen ik 14 was ging ik een keer naar een informatie avond van School at Sea was ik helemaal overtuigd."

Jesse Deelstra.

Sponsors

Het enige wat Jesse nog nodig heeft zijn sponsoren. Maar het gaat goed op dit moment. "Het fondsenwerven blijkt toch een stuk moeilijker te zijn dan ik in eerste instantie had verwacht." En ook dat proces was al leerzaam voor hem. " Van het fondsenwerven heb ik al enorm veel geleerd over jezelf presenteren en hoe je het meest kans maakt op een donatie! Ik hoop eerlijkgezegd dat het fondsenwerven nog wel makkelijker gaat worden als ik de goede manier heb gevonden over het benaderen van bedrijven."

De jongen sponsoren kan via zijn website. "Ik kijk er in ieder geval super naar uit om te vertrekken en ik ga er alles aan doen om mijn doel te bereiken", zegt hij trots. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.