Dit is er allemaal te doen tijdens Koningsdag in de regio
Koningsdag Warnsveld vorig jaar.

Dit is er allemaal te doen tijdens Koningsdag in de regio

Koningsdag is in zicht! In de hele regio is er veel te doen. Wij zetten op een rij wat je kan verwachten in de steden en dorpen. 

Warnsveld 

In Warnsveld is de kern van het dorp de hele dag oranje gekleurd. Om 08.30 uur begint de kleedjesmarkt. Verder zijn er nog kermisactiviteiten die om 09.45 beginnen. Later op de dag is er vogelschieten, Heel Warnsveld Bankt en de dag eindigt met het tentfeest tussen 17.00 en 22.00.

Zutphen 

Op de Nieuwstad in Zutphen begint om 10.00 de traditionele kleedjesmarkt. Om 12.00 uur begint het evenement PianoBar XXXL op de Groenmarkt in Zutphen. Dit duurt tot 22.00 uur in de avond. 

Eerbeek

In Eerbeek is tussen 12.00 uur en 16.00 uur de jaarlijkse kleedjesmarkt. 

Brummen

In Brummen begint om 10.00 uur de kleedjesmarkt. Echter doen zij dit jaar iets anders, ze vieren namelijk ook koningsnacht. Tussen 20.00 uur en 00.00 uur zal dit evenement voor het eerst plaatsvinden op het Marktplein. 

Lochem 

Om 10.15 is een optocht door de stad. Daarna is een toespraak bij het stadhuis en wordt de vlag gehesen. OM 11.00 uur beginnen de kinderspelen en de kindervrijmarkt. Later op de dag, om 14.00 uur, is het vogelschieten. 

Almen 

Om 9.00 uur ’s morgens zal de vrijwillige brandweer de kerkklokken luiden en om 11.30 uur begint het programma met een aubade bij ‘De Linde’, met zang van de Almense schooljeugd. Zij worden begeleid door Muziekvereniging Juliana. De kinderen worden verzocht om een bloem met een lange steel mee te nemen, die ter plekke worden samengesmeed tot een mooi boeket.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.