SP: Mindervaliden kunnen het zwembad niet in

SP: Mindervaliden kunnen het zwembad niet in

De SP laat weer eens zien dat praten over zwembad de IJsselslag een van hun favoriete bezigheden is. Dit keer in de soap: mindervaliden kunnen het zwembad niet in.

SP'er Mart de Ridder stelde vragen tijdens de gemeenteraad maandagavond. "De SP laat weer eens zien dat praten over zwembad de IJsselslag een van hun favoriete bezigheden is. Dit keer in de soap: mindervalide kunnen het zwembad niet in", vertelde hij. "Het zwembad heeft niet de goede infrastructuur om bijvoorbeeld met de kinderen de kleedkamer in te komen. We hebben zelf de proef op de som genomen, en we zijn flink geschrokken. Kinderen die minder valide zijn kunnen niet zelfstandig de kleedhokjes inkomen, en moeten door zware deuren heen. Waarom is hier niets aan gedaan?"

Oplossen

Wethouder Coby Pennings is verantwoordelijk voor dat ontwerp. "Ja, wij zijn op de hoogte van dit probleem. Het gaat vooral dat een van de toegangsdeuren die niet aan beide kanten toegankelijk is. Dat maakt het onhandig. We zijn er mee bezig, om het op te lossen. Er zijn twee dingen naar voren gekomen. Binnenkort horen we wat het gaat kosten." Echter blijkt ze niet helemaal op de hoogte van het probleem: "Ik ken het probleem van de kleedhokjes niet. Daar zou ik graag meer over weten, zodat we het kunnen oplossen."

Binnen twee weken krijgt de SP antwoord op de vragen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.