Burgerbelang eist spoeddebat over Het Plein

Burgerbelang eist spoeddebat over Het Plein

De fractie van Burgerbelang wil vanavond nog praten over Het Plein, de organisatie die onder andere voor uitkeringen zorgt in de gemeente. Maandagochtend is een onderzoek verspreid onder de gemeenteraadsleden met daarin 'vervelende conclusies'. Bovendien beschikte, volgens de partij, wethouder Annelies de Jonge in november al over het onderzoek.

Daarom willen ze in de raadsvergadering van vanavond een interpellatiedebat, waarin de wethouder met antwoorden moet komen. "Pas een paar weken voor de verkiezingen kreeg de raad informatie over verdere tekorten en een overschot aan fte’s. Dit laatste leidde tijdens de raadsvergadering van 12 maart 2018 tot een motie van afkeuring." schrijft de partij.

Rapport

"De constateringen in het rapport hebben grote invloed op het sociaal domein en op de taken van het nieuwe college waarover de beoogde coalitie nu formatiebesprekingen voert. De informatie uit het rapport lijkt te suggereren dat de tekorten binnen het sociaal domein nog verder zullen oplopen. Onze fractie is daarom van mening dat dit – ook gezien het komende reces – niet kan wachten tot 14 mei 2018 en daarom willen wij over deze voor de raad nieuwe informatie graag een interpellatiedebat voeren in de raadsvergadering van 23 april 2018."

De raad moet eerst instemmen met het debat. Dat besluit wordt aan het begin van de vergadering genomen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.