Programma Bevrijdingspop Achterhoek compleet

Programma Bevrijdingspop Achterhoek compleet

Het programma voor Bevrijdingspop Achterhoek is compleet. De hoofdact van het festival is de band Navarone. 

Eerder werd al bekend gemaakt dat Valice, Smoking Alaska, CYNBEL en de Joe Cocker tribute Cry Me A River het affiche van Bevrijdingspop Achterhoek 2018 sieren. Met Navarone, Lou Patty en Nieuwegrond is het programma nu compleet.

Bevrijdingspop Achterhoek is zaterdag 5 mei tussen 13.00 uur en 23.00 uur live te zien via LokaalGelderland.nl.

Navarone

Navarone combineert soulvolle seventiesrock met invloeden uit de grunge en alternatieve rock. Dankzij hun albums ‘Darker Shade Of White’ (2012) en opvolger ‘Vim and Vigor’ (2014) was de Nijmeegse/ Amsterdamse formatie de laatste jaren een graag geziene gast op de festivals. Vorig jaar kwam er een nieuwe muzikale kanonskogel in de vorm van het album ‘Oscillation’. "Wederom een ijzersterk album van eigen bodem. Verwacht een spannende show van een geoliede rockmachine", zegt de organisatie van het festival enthousiast.

Lou Patty en Nieuwegrond

Nieuwegrond is verkoelende, eigenzinnige Nederpop met een elektronisch jaren 80-randje. De catchy sound neemt je mee naar witte stranden en je waant je in een wereld van cabrio’s, cocktails en coupe soleil. Pakkende teksten doen denken aan Doe Maar en de muziek klinkt als de soundtrack van Miami Vice, kortom een mix die we in Nederland nog maar weinig hebben gehoord.

Lou Patty combineert rap en synths met melodische rock. De band speelde door het hele land al bij diverse festivals en poppodia en won in 2016 de Achterhoekse Band Competitie in de DRU Cultuurfabriek in Ulft, Rockslag in Gorinchem en ze waren finalist van Altersonic tijdens Noorderslag in Groningen. Zowel Hostile als de gehele EP uit 2017 kreeg in het buitenland goede reviews uit oa. USA, DL & UK. Begin 2018 is Lou Patty drie keer genomineerd voor de 3voor12 Gelderland Awards: Beste EP, Beste Nieuwkomer & Beste Artwork.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.