Geen vette hap meer uit de muur op Zutphense Overwelving

Geen vette hap meer uit de muur op Zutphense Overwelving

Al circa 50 jaar lang kunnen mensen in Zutphen hun kroketje, frikandel of bal gehakt uit de muur halen op de Overwelving. Maar daar komt een einde aan: de trekautomatiek van SuperSnack verdwijnt.

Het nostalgische onderdeel van de zaak gaat eruit. Na de vernieuwing van de zaak, die aankomende week plaatsvind, is er geen plek meer voor de snackmuur. Bovendien raakt het 'uit de mode'.

Pinnen

Althans, dat stelt eigenaar Michel Hissink. "Hij is een beetje verouderd, en bovendien raakt het concept uit de mode." Dat is niet alleen in Zutphen te merken, maar overal waar ze in de muur zitten. "De leveranciers stoppen er ook mee en dan vervalt ook de service."

"Dan is het hele idee van de zelf-service weg"
eigenaar Michel Hissink

Maar er is nog een ander probleem, je kan alleen met -gepast- muntgeld betalen. "Pinnen kan niet, en wie heeft er nu nog gepast muntgeld bij zich?" Mensen kunnen wel bij de kassa pinnen. "Maar dan is het hele idee van de zelf-service weg. Waar ze voor bedoeld zijn kan dan niet meer." Hissink denkt niet dat mensen het gaan missen. "Het is een beetje als een buurtsuper, als die verdwijnt roepen mensen dat ze hem gaan missen. Maar als je ze vraagt of ze er ooit heen gaan zeggen ze 'nee'."

Eetwinkel

Na de vernieuwing van de winkel is er dus geen plek meer voor de automatiek. Al is daar wel over nagedacht. "Ik wilde hem aan de buitenmuur hebben, met de mogelijkheid om te pinnen. Maar die automatieken zijn echt enorm duur, en bovendien moet je dan vanalles regelen met de gemeente."

De huidige automatiek heeft er 22 jaar gehangen. "En daarvoor hing er natuurlijk ook al één." De SuperSnack wordt nu omgebouwd van snackbar naar 'Eetwinkel'. Dat is een keten die eigendom is van een internationale horecagroothandel. "Maar ons lokale karakter blijft gewoon" aldus Hissink.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.