Veel onduidelijkheid over locatie en tijdstip mishandeling in Zutphens centrum

Veel onduidelijkheid over locatie en tijdstip mishandeling in Zutphens centrum

Er heerst onduidelijkheid over de locatie en het tijdstip van de zware mishandeling in de Zutphense binnenstad dinsdagavond. Berichtgeving hierover spreekt elkaar tegen, waardoor de getuigen-oproepen in de media en op social media verschillend zijn. 

UPDATE 21.23 UUR: De politie heeft opnieuw een andere locatie gemeld. De woordvoering heeft hun reactie gerectificeerd en meldt dat het toch om de Agnietensteeg gaat. Het Zutphense korps reageerder eerder op dit artikel: "Dan zijn persvoorlichting en wij het niet eens.... wij denken toch echt Agnietensteeg." In het politiesysteem staat deze steeg nu als plaats delict.

In eerste instantie publiceerde de Zutphense politie op Facebook dat de mishandeling in de Frankensteeg in Zutphen was. Later bewerkte zij het bericht, en meldde dat het in de Agnietensteeg gebeurd is. Dit staat momenteel nog online. 

Frankensteeg

Na navraag bij politie-woordvoerder Jan Thijs van Hemmen blijkt dat het toch om de Frankensteeg gaat. "De locatie en het tijdstip lijken vooralsnog niet helemaal te kloppen", vertelt hij. "Wij gaan er nu vanuit dat een en ander rond of kort na 18.30 uur heeft plaatsgevonden op de Frankensteeg in plaats van de Agnietensteeg." De politie meldde eerder in de getuigenoproep dat het om 19.10 heeft plaatsgevonden. 

Juiste info

Ook op deze nieuwswebsite is het eerste bericht van de politie als bron gebruikt. De juiste informatie is dus (vooralsnog) dat de mishandeling om 18.10 uur heeft plaatsgevonden in de Frankensteeg dinsdagavond. De dader droeg een donkere bivakmuts en is nog niet gepakt. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. 

De woordvoerder meldt dat het minderjarige slachtoffer een gebroken oogkas heeft. "De aangifte van het slachtoffer moet nog opgenomen worden dus verdere details hebben we nog niet."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.