Politie laat dronkenlap zelfgemaakte zooi opruimen
De man gooide volle GFT-containers omver.

Politie laat dronkenlap zelfgemaakte zooi opruimen

De politie heeft dinsdagochtend vroeg een dronken man aangehouden. De man had een flink spoor achtergelaten. Zo had hij op de Nieuwstad en aan het Stationsplein GFT-containers omver gegooid.

Agenten keken naar de man uit omdat iemand de politie had gebeld vanwege het opvallende gedrag. Toen de persoon werd aangetroffen bleek hij 'ontzettend dronken' te zijn.

Politieschep

De agenten konden de man aanhouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. Maar eerst kreeg hij een schep van de politie in handen waarmee hij de gemaakte troep mocht opruimen. De containers die hij om had gegooid zaten namelijk nog vol met GFT-afval.

Het opruimwerk hield hij echter niet lang vol. "De persoon was echter zo onder invloed dat hij het scheppen na 5 opgeruimde containers niet meer volhield. Toen hij daarop ook nog de collega's begon te beledigen was het tijd om de reis naar zijn tijdelijke slaapplek aan te vangen." schrijft de politie. Eenmaal in de politieauto maakte hij het nog bonter: hij spuugde de hele auto onder.

De gemeente is op de hoogte van de gemaakte troep. De man is tevens bekeurd voor het fietsen zonder verlichting.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.