Wil SP niet meer onderhandelen over huishoudelijke zorg?
Mathijs ten Broeke.

Wil SP niet meer onderhandelen over huishoudelijke zorg?

Met veel bombarie heeft de SP in Zutphen zich de afgelopen tijd ingezet voor de huishoudelijke hulp. Dat ze de marktwerking in de zorg af willen schaffen is wel duidelijk. Daarom was de verbazing ook groot toen dit ontkend werd in het coalitievoorstel van de informateurs. 

Lees verder onder de video...

"Er zijn geen partijen die opnieuw willen onderhandelen over de huishoudelijke zorg", vertelde één van de formateurs maandagavond aan de gemeenteraad. Mathijs ten Broeke, lijsttrekker van de SP, was verbaasd. "Het is een goede weergave van de gesprekken. Maar behalve deze zin, heb ik de informateur er ook over gesproken. Ik was al benieuwd hoe deze zin daarin gekomen is. Want dat klopt niet. Wat de SP betreft staat de afschaffing van de marktwerking in de zorg bovenaan in onze agenda." Ten Broeke geeft aan ook GroenLinks er op te zullen aanspreken. 

Verantwoordelijkheid

Rosalie Smit, één van de informateurs, reageert ook op de 'fout'. "Wij dragen de verantwoordelijkheid voor wat we opschrijven en hoe we daar tot gekomen zijn. Partijen zullen daar nu allemaal wat van gaan vinden en denken, en dat is natuurlijk prima."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.