Onderzoek naar containerongeluk Bronsbergen nog niet klaar

Onderzoek naar containerongeluk Bronsbergen nog niet klaar

Het onderzoek naar het containerongeluk, bij Bronsbergen in Zutphen, loopt nog steeds. Het ongeluk, waarbij een scooterrijdster tegen een container aanreed, gebeurde op 25 janauri. Het 73-jarige slachtoffer was op slag dood.

"Het onderzoek zit in de afrondende fase" laat een politiewoordvoerder weten. De politie is nu al maanden bezig met het onderzoek. "Het gaat om een complex onderzoek dat wij met grote zorgvuldigheid uitvoeren."

Gemeente

De container werd geplaatst door een loonwerker, in opdracht van de gemeente. De gemeente houdt haar kaken stijf op elkaar en verwijst telkens door naar het nog lopende onderzoek.

De container stond half op het fietspad en half in de berm. Bovendien was de container slechts met een rood-wit lintje afgezet en was de verlichting minimaal. Wie er verantwoordelijk is moet nog blijken.

Vervolg

Zodra het onderzoek is afgerond wordt het doorgegeven aan het Openbaar Ministerie. Die neemt vervolgens een besluit over de eventuele vervolgstappen. Dan wordt ook duidelijk wie er verantwoordelijk wordt gehouden voor het tragische ongeluk.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.