FC Zutphen en Hierden delen de punten: 1-1

Het is FC Zutphen afgelopen zaterdag niet gelukt om de 3 punten in Zutphen te houden. Dat zou, gezien het vertoonde spel, ook niet terecht geweest zijn. Beide ploegen wisten niet veel kansen te scheppen, met name in de 1e helft niet, waardoor de 1-1 een terechte uitslag was. Het ontbrak bij FC Zutphen aan overtuiging en zelfvertrouwen, waardoor men deze tegenstander, die bij vlagen goed veldspel liet zien, niet kon verslaan.

Jammer was het dat Luuk Meijer vlak voor tijd tegen een rode kaart op liep. Hij zou zijn tegenstander geduwd hebben, nadat deze een zware overtreding had begaan op Rik Vlutters. De wedstrijd eindigde daardoor hectisch. De ploegen hadden hun hectiek beter kunnen gebruiken tijdens de wedstrijd, want met name de eerste helft viel er niet erg veel te beleven. Er waren in het begin mogelijkheden voor William Beelen en de handige Ali Akachar. Hierden zetten vroeg druk op FC Zutphen waardoor de aanvallers van de thuisploeg moeilijk bereikt werden.

Maar FC Zutphen kwam er halverwege de 1e helft een paar keer goed uit. Een goed genomen corner van Daniel Opoku bracht Luuk Meijer in stelling, maar zijn schot werd via een tegenstander tot corner verwerkt. En even later hadden de mannen van Hierden geluk dat een snelle aanval via Jelle Macare, die de bal uitstekend voor gaf, bijna in eigen doel werd gewerkt. Via de onderkant van de lat sprong de bal het veld weer in. Aan het eind van de eerste heft moest Jelle Macare een keer goed in grijpen na een gevaarlijke aanval van de gasten en belandde een schot van Luuk Meijer net naast het doel. Er werd dan ook gerust met een terechte 0-0 stand.

Na de rust bleken er enkele spelers niet fit aan de wedstrijd te zijn begonnen. In de 47e minuut moest Joost van Vliet worden vervangen door Jocko Koster en in de 54e minuut Jelle Macare voor Radjindher Banwari.

Opnieuw was het in de beginfase van de 2e helft dat Luuk Meijer pech had. Hij schoot over na een goede actie en pass van Aldo Joaquim. Maar in de 54e minuut viel de  0-1. De goed spelende Ali Akachar strafte slordig uit verdedigen af, door daarna door de Zutphen verdediging te slalommen en doelman Sangers kansloos te laten. FC Zutphen trachtte hierna de gelijkmaker te forceren.

Doelman Nick Grootkarzijn stopte een goed genomen vrije trap van Daniel Opoku, en Niek Bakkerweerd kopte over. In de 60e minuut kwam Rik Vlutters voor Muhammed Kaya. Maar FC Zutphen moest oppassen voor de counters van de mannen uit Hierden. Aanvoerder Brian Klaasen schoot op de paal na een goede aanval, en zag een vrije trap net naast gaan. Een goede inzet van Ronald Jansen belandde net naast het doel.

FC Zutphen trok echter het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toe, zonder tot goede aanvallen te komen. In de 85e minuut kregen de Zutphenaren loon naar werken. Na een ingooi van Aldo Joaquim werd de bal naar de andere kant van het veld gepasst waar Sebastian van Laar klaar stond om hard en laag de 1-1 binnen te schieten. In de hectische slotfase probeerde FC Zutphen alsnog de overwinning te pakken, maar deze hectiek kwam te laat.

Jammer was het dat het duel werd ontsierd door een forse overtreding en een rode kaart. Verder dan een goed schot van Daniel Opoku kwamen de Zutphenaren niet. De hard werkende Niek Bakkerweerd werd tot man of the match benoemd, maar FC Zutphen schoot met dit gelijke spel niet veel op.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Jelle Macare ( 54. Radjindher Banwari), Sebastian van Laar, Joost van Vliet ( 47. Jocko Koster),  Moussa Nahinama, Daniel Opoku, Muhammed Kaya ( 60. Rik Vlutters), Luuk Meijer, Aldo Joaquim, Niek Bakkerweerd, Thomas Nijkamp.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].