Schipper onwel op IJssel, hulpdiensten zetten reddingsactie op touw

Schipper onwel op IJssel, hulpdiensten zetten reddingsactie op touw

Een schipper van een luxe passagiersschip is donderdagochtend onwel geworden. Het schip genaamd Poseidom voer op de IJssel ten noorden van Zutphen. De hulpdiensten hebben een reddingsactie op touw gezet om de schipper van het schip af te halen.

Lees verder onder de video...

Iets na achten werden de hulpdiensten gealarmeerd. "In eerste instantie kwam de melding binnen bij de ambulancedienst" legt een woordvoerder van de politie uit. Al snel werden echter ook andere hulpdiensten opgeroepen. "Vervolgens is de politie, puur ter ondersteuning, opgeroepen." Ook de brandweer kwam met meerdere eenheden, waaronder een boot, ter plaatse. Ook Rijkswaterstaat kwam ter ondersteuning ter plaatse.

Aanmeren

"Het schip moest aanmeren, maar dat gaf nogal wat gedoe", aldus de politiewoordvoerder. De brandweer heeft uiteindelijk het slachtoffer met de brandweerboot naar de kant gehaald. Vervolgens is de man door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe hij onwel is geworden is niet bekend.

Tijdens het incident waren er passagiers aan boord. Of het schip blijft liggen of later weer verder kan varen is nog onbekend. 

De brandweer en ambulancepersoneel is met een boot het water opgegaan.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.