Bewoners en ondernemers Beukerstraat zijn gillende en rondracende bouwvakkers beu
De werkzaamheden in het pand.

Bewoners en ondernemers Beukerstraat zijn gillende en rondracende bouwvakkers beu

Schreeuwen naar voorbijgangers, asociaal met bedrijfsbusjes door de binnenstad crossen en schelden naar elkaar in de Hema. Het werk aan de vestiging van Rituals die in Zutphen komt loopt niet bepaald soepel. 

Verschillende ondernemers en buurtbewoners hebben geklaagd over de manier van werken van de bouwvakkers. "Ze gillen alles bij elkaar. In de opvang waar mijn zoontje zit is het een stuk rustiger", aldus een ondernemer die vlak bij het pand zit. "Bij bouwen hoort herrie. Dat geeft ook allemaal niet. Maar racen door de straten en schreeuwen als kinderen hoort daar niet bij. Vooral in de vroege uren is het irritant", beklemtoont een bewoner. Het pand is aan de Beukerstraat. 

"Ik neem direct maatregelen"
Eigenaar Waterman Installatietechniek

De werknemers zijn van het bedrijf Waterman Installatietechniek. Het hoofdkantoor zit gevestigd in Zuid Holland. De eigenaar, Henk De Hoop, van het bedrijf schrikt bij het horen van de klachten. "Dit is natuurlijk niet de normale gang van zaken. Wij willen niet dat onze mensen voor overlast zorgen", vertelt hij. Het bedrijf laat duidelijk weten dit niet te accepteren. "Ik neem direct maatregelen. Dit moet snel de kop ingedrukt worden." 

Monument

Het pand waar de cosmetica-winkel heeft al geen goede ervaring met bouwbedrijven. In januari vorig jaar heeft een aannemer per ongeluk het monumentale gebouw verwoest, terwijl dit helemaal niet mocht. De gemeente heeft toen aangifte gedaan tegen het verantwoordelijke bedrijf. "Na zo'n incident verwacht je dat er met meer respect gewerkt wordt in een monumentaal gebouw. Maar nee hoor", zegt een ondernemer uit de Beukerstraat daarover.  

De vestiging van Rituals zal later dit jaar openen. "Wij betreuren het dat de mensen die daar aan het werk zijn voor zoveel overlast zorgen", meldt een manager van de firma. "We hebben contact opgenomen met het bedrijf en de uitvoerder. Dit accepteren wij natuurlijk niet." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.