FC Zutphen doet slechte zaken bij ASVD in Dronten door met 2-0 te verliezen

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag dure punten verspeeld in Dronten. Aangezien concurrent Vroomshoopse boys thuis met 2-0 wist te winnen van Nunspeet staan de Zutphenaren nu met 3 punten achterstand op de laatste plaats.

Tegen ASVD had er best een punt in gezeten, maar, zoals zo vaak dit seizoen, worstelde FC Zutphen opnieuw met de basisopstelling. Sebastian van Laar was geschorst en Moussa Nahinama en Joost van Vliet konden vanwege prive omstandigheden niet aantreden. Daarom moest de hele verdediging, in vergelijking met vorige week worden gewijzigd. De vervangers deden het overigens zeker niet slecht, maar daar kwam bij dat FC Zutphen in de 1e minuut al tegen een 1-0 achterstand aan keek. En die tegenslagen zijn de Zutphenaren de gehele wedstrijd niet meer te boven gekomen.

FC Zutphen kreeg geen tijd de verdediging goed te positioneren, toen de 1-0 al achter Marijn Sangers lag. Een dieptepass door het centrum bracht Martijn Timmer alleen voor de doelman en hij faalde niet, door hard en laag de 1-0 binnen te schieten.

Het was bijna nog erger geworden voor de Zutphenharen want even later dook Jeroen van der Meer alleen voor Marijn Sangers op, die met een goede reflex de bal corner wist te tikken. Na deze flitsende opening van de thuisploeg kreeg FC Zutphen meer grip op de tegenstander. Een prima actie van de goed spelende Jocko Koster bracht de bal bij Niek Bakkerweerd, die echter over schoot.

Halverwege de 1e helft kreeg FC Zutphen een unieke kans op de gelijkmaker. Een goed genomen vrije trap vanaf links door Daniel Opoku, werd door Jelle Macare prima voor het doel gekopt. Deze bijna niet te missen kans werd van de lijn gehaald door een ASVD verdediger waarna de terug springende bal nogmaals veel te zacht door de Zutphen voorwaartsen werd ingeschoten.

ASVD was gewaarschuwd en trachtte het spel te verleggen. FC Zutphen putte hier echter moed uit, en was in deze fase zeker niet de mindere van de tegenstander. Slecht uitverdedigen in de 35e minuut zorgde voor de 2-0.  Jelle Macare, kon door scherpe dieptepass op zijn tegenstander niets anders doen dan deze ten val te brengen, waardoor hij tegen geel op liep en een vrije trap op de rand van de 16 meter tegen kreeg.

Kevin Van der Vlag schoot vervolgens de vrije trap over de muur vlekkeloos binnen. Na de rust probeerde ASVD de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar goed keeperswerk van Marijn Sangers voorkwam een grotere achterstand. In de 52e minuut werd Niek Bakkerweerd vervangen door Rik Vlutters. Onder impuls van de jonge Vlutters probeerde FC Zutphen de aansluitingstreffer te forceren. Er volgde een serie goede aanvallen, maar tot grote mogelijkheden leidde dat niet. En daarnaast had FC Zutphen pech dat men geen strafschop kreeg van de goed leidende scheidsrechter Weiland, nadat Aldo Joaquim in de 16 meter onderuit was gehaald.

Aan de andere kant moesten de Zutphenaren beducht zijn voor de tegenstoten van de thuisploeg. Maar de verdediging bleef keurig overeind. Om nog meer impulsen te brengen werden een kwartier voor tijd Muhammed Kaya en Luuk Meijer gewisseld voor Mehmet Arslan en Thomas Theloesen. Maar FC Zutphen bleek te onmachtig om het de tegenstander echt lastig te maken. De Zutphenaren gaan daardoor een moeilijke laatste seizoenfase tegemoet.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Hidde Ruessink, Jocko Koster, Jelle Macare, Radjindher Banwari, Daniel Opoku, Muhammed Kaya ( 73. Mehmet Arslan), Luuk Meijer ( 73. Thomas Theloesen), Aldo Joaquim, Niek Bakkerweerd ( 52. Rik Vlutters), Thomas Nijkamp.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].