Brummens college stemt in met principeverzoek zonnepark

Brummens college stemt in met principeverzoek zonnepark

De agrarische familie Jurrius uit Eerbeek wil op haar gronden, gelegen tussen de Oude Zutphenseweg en de Lendeweg, een zonneakker aanleggen. De zonnepanelen moeten komen in een gebied ter grootte van zo’n 36 hectare, waarmee zo’n 7.000 huishoudens in de gemeente kunnen worden voorzien van duurzame elektriciteit.

Het college van B&W heeft in principe ingestemd met het verzoek van de initiatiefnemer, maar heeft nog wel een aantal antwoorden op vragen nodig, voordat het overgaat tot volledige medewerking aan het initiatief.  

Het college van B&W staat positief tegenover het zonnepark, omdat daarmee een grote bijdrage kan worden geleverd aan de ambitie van de gemeente Brummen om in 2030 energieneutraal te zijn. Ook past het initiatief binnen de gemeentelijke beleidskaders en de grondhouding ‘lokaal doen wat lokaal kan’ en ‘nu doen wat nu kan’. De gemeente heeft echter wel een aantal vragen en kaders meegegeven waarbinnen de ontwikkeling van het zonnepark moet plaatsvinden; namelijk passend binnen de bestaande landschapsstructuur, overleg met omwonenden en indien mogelijk samenwerken met de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie. Het is aan de initiatiefnemer om hieraan invulling te geven.

Omgevingsvergunning en subsidie

Voor de realisatie van een zonnepark is een omgevingsvergunning nodig. Deze kan nu door de initiatiefnemer bij de gemeente worden aangevraagd. Hiermee kan de initiatiefnemer vervolgens een SDE+subsidie bij het Rijk aanvragen die nodig is om een zonnepark te realiseren.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.