Eerbeek krijgt een huis van piepschuim

Eerbeek krijgt een huis van piepschuim

  •  Piepschuim
  •  29 maart 2018
  •  

Een boerderijcamping in Eerbeek krijgt een piepschuimen huis. Het piepschuimen gebouw stond eerst bijna twee jaar op het DRU-terrein in Ulft, en wordt daar afgebroken. De camping wil het gebruiken als vakantiewoning.

"We hadden geen vergunning meer om hem te laten staan, dus hij moest weg", aldus interim-directeur Kees Nieuwenhuijse van innovatiecentrum ICER. Het huis van piepschuim werd in 2016 gebouwd door studenten van het Graafschap College en stond sindsdien op het DRU-terrein in Ulft. "Het is ook altijd de bedoeling geweest dat hij daar weer weg ging", beaamt Nieuwenhuijse. "Als innovatiecentrum probeer je altijd wat nieuws. Dan moet je dit afronden en weer met wat anders verder gaan." Zo loopt inmiddels een project met ‘tiny houses’ binnen het ICER.

Lees verder onder de video...

Het vinden van een geschikte koper voor het huis van piepschuim bleek geen probleem te zijn. "In ons netwerk hadden meerdere mensen tijdens de bouw al aangegeven interesse te hebben", vertelt Nieuwenhuijse. "Als het goed is, is het bouwwerk nu binnen een week of twee weg. Dan is het een kwestie van opbouwen in Eerbeek, waar het gebruikt gaat worden als vakantiewoning."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.