Duurzaamheid en burgers betrekken zal belangrijk worden voor Zutphense coalitie
De avond in de Burgerzaal.

Duurzaamheid en burgers betrekken zal belangrijk worden voor Zutphense coalitie

Duurzaamheid maar ook burgers betrekken bij de besluitvorming zal belangrijk worden voor de coalitiepartijen in Zutphen. Dat bleek dinsdagavond tijdens de informatieavond over de formatie. Zo goed als alle partijen noemde één van de twee onderwerpen. 

Martijn Siemes, van Burgerbelang, mocht als eerste antwoord geven. "We willen meer burgers betrekken bij het beleid. Ze moeten weten wat er speelt." Bert Jansen (BewustZW): "Een open bestuurscultuur met sterke bestuurders is belangrijk. Erg belangrijk", beklemtoont hij. 

Duurzaam

Hans Boersbroek (Stadspartij) liet weer eens blijken dat de Stadspartij groen is. "Groen en duurzaam is ons belangrijkste punt. Daarnaast is ook cultuur erg belangrijk." Uiteraard gaf ook GroenLinks aan duurzaamheid en groen belangrijk te vinden. Ingrid Timmer (D66): "Versneld energieneutraal wonen moet een belangrijk punt worden in de komende periode." 

Verder werden ook sociaal domein, het focustraject en het ondernemersklimaat meerdere keren genoemd. In het publiek werd toerisme, jongeren en leefbaarheid in de stad genoemd. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.