Lijsttrekker Burgerbelang staat zijn zetel af
René Sueters.

Lijsttrekker Burgerbelang staat zijn zetel af

René Sueters, voormalig wethouder en lijsttrekker van Burgerbelang, komt niet in de gemeenteraad. Hij heeft aangegeven niet deel te nemen in de raad. Wel blijft hij kandidaat wethouder.

"Ik heb het goed overlegd met de fractie en uiteindelijk aangegeven niet de raad in te gaan", vertelt hij. De fractie van Burgerbelang is grotendeels vernieuwd. "Die mensen zijn relatief onervaren, en er is nog niet veel inhoudelijke kennis." Vrijdag moest hij al aangeven niet deel te willen nemen.

Martijn Siemes

Als Sueters geen wethouder zou worden en in de raad zou gaan zitten, zou er geen plaats zijn voor voormalig fractievoorzitter Martijn Siemes. "Dat is zonde. We moeten bouwen aan onze fractie, en Martijn heeft zin om dat te gaan doen."

"Het is een hele andere rol"
René Sueters

Bovendien vind hij de overstap van wethouder naar raadslid lastig. "Het is een hele andere rol. Ik bedoel het absoluut niet neerbuigend, want raadsleden vervullen een enorm belangrijke rol, maar het is wel heel erg omschakelen." Sueters geeft wel aan actief te blijven bij Burgerbelang. "Bovendien ben ik al 64, tijd om in de fractie ruimte te geven aan anderen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.