Laat de McDonalds maar langer open zijn, mits ze de troep opruimen

Laat de McDonalds maar langer open zijn, mits ze de troep opruimen

Als het aan de Zutphenaren ligt mag de McDonalds tot diep in de nacht open blijven. Echter is zwerfafval wel een belangrijk criterium. Dat blijkt uit rondvraag van deze nieuwswebsite. 

De McDonalds wil ontheffing op ingestelde sluitingstijden. Momenteel mag een onderneming tot maximaal 01.00 uur open blijven. Dit is dan ook de sluitingstijd van de fastfoodketen. Als het aan de McDonalds, op industrieterrein de Mars, ligt blijven ze tot ongeveer 04.00 uur open in de nacht. Vooral in het weekend zouden ze dan veel klanten kunnen trekken. 

Voorwaarden

Ze kunnen alleen ontheffing krijgen op de vaste sluitingstijden wanneer de burgemeester een vergunningsvoorschrift vaststelt. Op een poll op onze Facebookpagina heeft 75% aangegeven voor het idee te zijn. 25% is oneens. Ruim 640 personen hebben de poll ingevuld. Yannick heeft eens gestemd. "Mits ze zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden tijdens nachtdiensten voor het personeel ben ik ervoor", licht hij toe in een reactie. Yvonne is tegen: "Misschien eerst eens voor een manier van afval scheiden gaan zorgen, lijkt mij belangrijker." Uit de reacties blijkt dat afval wel een ding is. 

Ontheffing

De ontheffing ligt tot en met 29 maart ter inzage. Wanneer er geen bezwaarschrift ingediend wordt voor die tijd zal het restaurant de ontheffing zeer waarschijnlijk krijgen. 

De poll op onze Facebookpagina: 

 

 

Lees ook: McDonalds Zutphen wil langer open mogen blijven

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.