Wandelgemeente Bronckhorst loopt voorop

Wandelgemeente Bronckhorst loopt voorop

  •  Prijs
  •  25 maart 2018
  •  

Bronckhorst maakt grote kans op het winnen van de titel 'Wandelgemeente van het Jaar'. Met nog een kleine maand tot de uitslag, loopt de gemeente met onder meer het natuurgebied rondom landgoed Hackfort voorop in het aantal stemmen.

“We wisten natuurlijk allang dat we hier heel mooi kunnen wandelen”, laat de trotse wethouder Jan Engels weten. “Maar dat dat ook landelijk gezien en nu erkend wordt is prachtig.” Bronckhorst is, naast inwoners en toeristen, ook erg gewild bij de Achterhoekse Wandel4Daagse. “Wij wandelen al voor de veertiende keer met de Achterhoekse Wandel4Daagse heel graag in de gemeente Bronckhorst”, aldus voorzitter Jo Weijers. “We lopen zelfs twee dagen in Bronckhorst. Er zijn heel veel paden waar we gebruik van maken, omdat het zo afwisselend is.”

De verkiezing wordt georganiseerd door Wandelkrant Te Voet. Bronckhorst moet het in de race om de titel opnemen tegen Hilvarenbeek en Goeree Overflakkee, maar maakt volgens de krant een goede kans. “In Bronckhorst wandel je in een coulissenlandschap dat je van de ene in de andere verbazing laat vallen”, schrijft redacteur Tom Kooiman. “In Bronckhorst zie je de Achterhoek op zijn best.” 

Tot en met 20 april kan er nog gestemd worden op WandelgemeentevanhetJaar.nl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.