IJsselfestival dreigt in de problemen te raken door vermindering subsidie

IJsselfestival dreigt in de problemen te raken door vermindering subsidie

Het IJsselfestival dreigt in de problemen te raken doordat zij de verwachtte 10.000 euro subsidie niet krijgen. Ze komen 5.000 euro tekort, wat voor problemen in het programma kan zorgen. 

"Elk jaar wordt het groter en leuker. Vandaar dat wij gerekend hebben op 10.000 euro", legt organisator Genie van Vught uit. Vorig jaar kreeg het evenement ook al minder subsidie. Ze kregen toen 7.500 euro. "We zouden nog 2.500 uit een ander potje krijgen. Maar die hebben we helaas nooit gezien." Toen moesten ze door het geldtekort twee acts cancelen. 

Financiële onzekerheid

Het evenement is op 24 juni. Drie maanden van tevoren hebben ze dus nog geen financiële zekerheid. "Wij hebben een begroting van 10.000 ingediend. Het is vervelend wanneer we die zekerheid niet hebben." Elk jaar de subsidie opnieuw aanvragen vind van Vught vervelend. "Een paar maanden van tevoren weten we het pas. We zijn drukker met de subsidie dan met de rest van de organisatie. Eigenlijk zouden ze het voor een jaar of drie vast moeten kunnen zetten." 

"Elk jaar begin je van onder af aan"
Genie van Vught

Zo ondervinden ze nu al problemen voor de editie van 2019. "We zouden graag een reuzenrad op de IJsselkade willen hebben. Maar dit zouden we nu al moeten boeken. En dan kan dus niet, omdat het best duur is. Elk jaar begin je van onder af aan." 

Sponsoren

Ze hopen de 5.000 op te kunnen vullen door sponsoren. "Maar we willen geen commercieel festival worden met op elke kraam een 'mede mogelijk gemaakt door' banner." Het IJsselfestival is geen winstgevende stichting. "We zijn een goodwill-project. We willen er dan ook geen commerciële happening van maken." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.