Deed het college te weinig aan het Zutphense uitgaansleven?

Deed het college te weinig aan het Zutphense uitgaansleven?

Het slechte uitgaansleven van Zutphen is een dingetje. Dat bleek vrijdagavond tijdens de uitzending van Dit is de Dag (NPO Radio 1) die live vanuit Zutphen kwam. 

Tijdens rondgang van een verslaggever kwam uitgaan aan bod. Mathijs ten Broeke (lijsttrekker SP) was één van de sprekers die avond. Hij reageert: "Sowieso mogen er altijd meer feestjes zijn wat mij betreft. Maar Zutphen staat wel bekend ja om toch wel veel regels. Het is niet makkelijk om iets te organiseren. Dat is de laatste jaren wel veranderd. Maar het mag altijd beter." 

Presentator Tijs van den Brink vraag aan wie het ligt? Aan het huidige college? "Dit college heeft waanzinnig zijn best gedaan om meer mogelijk te maken in deze stad", aldus wethouder Annelies de Jonge. "Oke, dat is niet helemaal gelukt", antwoord de presentator daarop. Het publiek lacht. 

Lees verder onder de foto...

(V.l.n.r.) Tijs van den Brink, Mathijs ten Broeke en Lilian Marijnissen

Een voormalig Zutphenaar komt ook aan het woord. Hij kijkt met een kritische blik naar het nachtleven in de Hanzestad. "Het is allemaal kleinschalig. Kijk naar het Koelhuis, dat is groot. Dan merk je gelijk at dat meer bijdraagt aan het uitgaansleven. Een grotere kroeg waar iedereen terecht kan." 

Weg

Wie 'goed' wil uitgaan moet in een overvolle bus naar uitgaansgelegenheden zoals Dieka of Bode. Om het beter te maken heeft de jongerenorganisatie van de SP, ROOD, lang gestreden voor een nachttrein. Maar is dat echt de enige optie? Kan het niet gewoon in Zutphen blijven? Ten Broeke: "Ja dat is ook mooi. Wat het probleem van Zutphen is dat er regels zijn voor sluitingstijden die al meer dan 15 jaar oud zijn, die hoog nodig veranderd moeten worden." 

De SP heeft dit onderwerp niet in hun verkiezingsprogramma staan. "Maar het is wel belangrijk", beklemtoont de lijsttrekker. 

 

 

Luister hier de hele uitzending van NPO Radio 1 terug 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.