Veteranen op het verkeerde been gezet door gemeente

Veteranen op het verkeerde been gezet door gemeente

ZUTPHEN - Zaterdagmiddag is tijdens de Zutphense Veteranendag de draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. De Nobelprijs voor de Vrede is een prijs die wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt bij de bevordering van de vrede.

"Ik heb een brief gekregen waarin stond dat ik uitgenodigd wordt en dat ik de insigne zou ontvangen maar dat was helemaal niet voor mij van toepassing is geweest."
Veteraan

Uitnodiging
Alle veteranen uit Zutphen zijn uitgenodigd om bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Maar nu is er flink wat onduidelijkheid ontstaan in wie nou wel en niet de insigne zou krijgen. De brief onderaan het artikel is naar alle veteranen verstuurt. 

Veel veteranen hebben de indruk gekregen dat hun een nobelprijs zouden krijgen maar dit bleek op locatie niet zo te zijn. Bij de opening van de uitreiking bekende de gemeente dat de insigne niet voor alle veteranen die een brief gekregen hebben is. 

“Een bosje bloemen was wel leuk geweest”
Vrijwilliger

Teleurgesteld
“Ik ben teleurgesteld, ik heb een brief gekregen waarin stond dat ik uitgenodigd wordt en dat ik de insigne zou ontvangen maar dat was helemaal niet voor mij van toepassing is geweest. De brief is heel erg onduidelijk geweest daarover, en daar ben ik echt in teleurgesteld!” aldus een veteraan. 

Tijdens de ceremonie zijn zelfs enkele veteranen weggelopen. “Een bosje bloemen was wel leuk geweest” zegt iemand van de organisatie van de Zutphense Veteranendag.  

De brief
In het eerste deel van de brief wordt het een en ander over de draaginsigne uitgelegd. In de derde alinea staat “door het Veteranen Insistuut zijn wij op de hoogte gesteld dat 19 Zutphense veteranen aan deze…” daaruit blijkt niet of de veteraan die de brief ontvangen heeft daarbij hoort. 

De alinea daaronder begint met “Daarom nodigen wij u en uw naasten van harte uit…”, veel veteranen zijn gestruikeld over de daarom, omdat deze doet vermoeden dat zij degene zijn die een insigne ontvangen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.