Nog even en dan heeft Brummen geen buurtsuper meer

Nog even en dan heeft Brummen geen buurtsuper meer

Lege koelingen, lege schappen. Normaal geen goed teken voor een supermarkt. "Maar de schappen moeten leeg" legt Bruno Lendering van Spar Brummen uit. De kleine dorpswinkel verdwijnt uit het Brummense straatbeeld.

Begin dit jaar kondigde Lendering, eigenaar en manager van de buurtsuper, de sluiting aan. "Omdat het teveel vrije tijd van mij vergt. Ik verkies een ander leven, een waarbij er meer balans is tussen werk en privé.", schreef hij op Facebook. Nu is het bijna zover: zaterdag opent hij voor het laatst de deuren.

Afscheid

"Het voelt best apart. Het geluid in de winkel is ook anders geworden, het klinkt gewoon hol." De winkel moet natuurlijk leeg. "En dat maakt het ook ongezellig." In de laatste dagen van het bestaan van de buurtsuper is er korting op het hele assortiment. In de weken ervoor verschenen op Facebook 'speciale aanbiedingen'. Kluisjes, parasols met logo en een bureautafel: het mocht allemaal in de verkoop.

Lees verder onder de foto...

De meeste schappen zijn al leeg.

Lendering vindt het geen probleem om te vertellen over het afscheid van de Spar, al wordt hij zo nu en dan onderbroken door een klant. "Ik sta nu alleen in de winkel, dus ik moet ook de klanten helpen." De gespreksonderwerpen aan de kassa gaan voor de verandering niet over het weer of over de acties, maar uiteraard over het sluiten van de winkel.

Straks

Wat hij gaat doen nadat alles is afgerond weet hij nog niet precies. "Een baan zoeken waarschijnlijk", legt hij uit. Maar eerst iets wat hij de afgelopen jaren heeft overgeslagen: "vakantie houden, daar ben ik ook wel een beetje aan toe."

"Ik denk dat het best wel druk gaat worden"
Bruno Lendering

Maar voordat het zo is neemt hij zaterdag echt afscheid. "We hebben de hele buurt uitgenodigd om koffie te komen drinken. Ik denk dat het best wel druk gaat worden." Tijdens het koffiemoment gaat hij waarschijnlijk samen met de klanten en buurtbewoners terugblikken op de afgelopen tien jaar.

Zaterdagavond sluit Lendering voor het laatst af. "Dan wordt de winkel leeggehaald. Alles wat over is gaat naar een andere Spar-winkel." Daarna is het pand kaal en leeg, wat vermoedelijk ook nog even zo blijft. "Maar wat er verder mee gebeurt is niet aan mij, maar aan de eigenaar." Hij eindigt zijn dag met een borrel, samen met zijn oud-medewerkers.

 

 

Lees ook: Brummense Spar sluit nog dit jaar haar deuren

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.