Horeca: Zutphense donderdagmarkt zit 'vastgeroest'

Horeca: Zutphense donderdagmarkt zit 'vastgeroest'

De traditionele donderdagmarkt in Zutphen moet anders. Dat stellen de horeca-ondernemers aan de Groenmarkt en Houtmarkt. Volgens hen zit de markt 'vastgeroest' en kunnen er dingen veranderen om dat beter te maken.

De maatregelen die de ondernemers voorstellen gaan verder dan wat leuke aankleding. Ze pleiten ervoor om de terrassen te laten staan, tussen de marktkramen. "Dat kan het een stuk aantrekkelijker maken", legt Remy Koppel, een van de horeca-ondernemers, uit. "Bovendien scheelt dat ook voor de cafés en restaurants, die hoeven het dan niet meer elke woensdagnacht aan de kant te zetten." Omdat terassen natuurlijk ruimte innemen, stelt hij voor dat de vrachtwagens elders geparkeerd worden. "Bijvoorbeeld op de Houtwal, na het lossen zijn ze toch niet nodig."

Rouleren

Ook stelt hij voor dat de marktkramen gaan rouleren van plaats. Hierdoor zou de looproute die mensen uit automatisme krijgen verdwijnen. "Al is het slechts een idee, het is wel iets waar we over na kunnen denken." Koppel heet het idee dat het aantal bezoekers daalt en het aantal kwaliteitskramen afneemt, een slecht teken vindt hij.

"We moeten het gewoon wat levendiger maken. Ik denk dat als de horeca goed samenwerkt met de marktkooplui we heel wat kunnen bereiken."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.