'Verlichting voetpad Oude IJsselbrug onvoldoende'
Het smalle voetpad tussen de bruggen.

'Verlichting voetpad Oude IJsselbrug onvoldoende'

De verlichting op het voetpad op de Oude IJsselbrug is onvoldoende. Dat concludeert de gemeente na vragen van Burgerbelang. Het gaat om het 'oude' voetpad tussen het spoor- en verkeersdeel.

"Uit lichtmetingen blijkt dat de minimale lichtopbrenst niet gehaald wordt", laat het college weten. Daardoor is het 's avonds erg donker op het smalle voetpad. De gemeente wil er iets aan gaan doen. "De verlichting op het voetpad kan worden verbeterd."

Afwatering

Naast de problemen met de verlichting zijn er ook problemen met wateroverlast. Het voetpad loopt tegenwoordig door over de Marstunnel. Daar ontstaan problemen als het heeft geregend. "Wij delen de mening van de wijkraad dat er een probleem is met de afwatering boven de Marstunnel tussen het NS station en aanbrug."

Zowel de problemen met de afwatering als de problemen met de verlichting worden opgelost. Omdat dat afhankelijk is van de buitentemperatuur kan dat nog wel even duren. Naar verwachting worden de problemen in juni dit jaar opgelost. De kosten kunnen binnen de begroting opgevangen worden.

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.